Les mer om sexolog Gro Isachsen Sexolog
Gro Isachsen


Bekkenbunnstrener


 
Til forsiden
 
Bestill
 
Om VagiFlex
VagiFlex bekkenbunnstrener
Vaginalt TreningsProgram
Historien bak VagiFlex
Treningsdagbok
 
Sammenligning av trenere og treningsmetoder
 
Bekkenbunnsmusklene
Trening av musklene
• For et bedre seksualliv
• For en trangere skjede
• Mot smerter i underlivet
• Før en fødsel
• Etter en fødsel
• Ved økt alder og overvekt
• Ved overfylt blære
• Mot urinlekkasje
 
Tips en bekjent
 
Du handler enkelt og sikkert med:
PayPal
Trening på grunn av økt alder og overvekt
Inkontinens, tørrere og «sprøere» skjede, mindre blodfylt og følsom klitoris og skjedevegger er ikke nødvendigvis en del av naturens gang ved aldring.  Du kan unngå mange av disse plagene om du trener bekkenbunnsmusklene med Vagiflex. Det er aldri for sent å begynne.

Noen plages ekstra med urinveisinfeksjoner og framfall av livmora etter menopausen. Stadig flere opplever også at det kommer noen dråper urin etter at de hopper, hoster eller nyser. Noen har så store lekkasjer at de må bruke bleier.

Mange gir opp sexlivet etter menopausen, ofte fordi manglende trening av bekkenbunnsmusklene gir manglende seksuell respons og smerter under samleie. Trening av bekkenbunn kan hjelpe til å reversere aldringsprosessen i kvinnekjønnet. Hvis ikke vil vevet rundt skjeden og livmora svekkes over tid, noe som også kan gi mindre sexlyst. Opptrening og vedlikeholdstrening gjør at blodgjennomstrømmingen øker og at hele området holder seg yngre og mer robust.

Bekkenbunnsmusklene blir svakere ved lite bruk. Trenes ikke disse musklene vil de svinne, på lik linje med alle andre ubrukte muskler. Dessuten vil disse musklene bli svakere på grunn av senvirkning ved uttøying under graviditet og fødsler, overvekt og/eller mindre muskelbyggende hormoner. Slike faktorer påvirker styrken og fleksibiliteten i bekkenbunnsmusklene og kan også gi framfall av livmor og skjedevegger.  Dessuten kan det påvirke funksjonen til urinblæra noe som kan gi smerter og ubehag i tillegg til urinlekkasje.

Når vi blir eldre har vi etter menopausen stadig mindre muskelbyggende hormoner. Etter fylte 50 år mister man opptil 0,4 prosent av muskelmassen hvert år. Styrketrening, spesielt av bekkenbunnsmusklene er derfor viktig.

Mange sliter også med at slimhinnene i skjedeveggene blir så tørre at samleiet kan kjennes smertefullt. Lokal påføring av østrogen, for eksempel av Ovesterin, kan hjelpe for å forsterke slimhinnene i skjeden. Men viktigst er å holde bekkenbunnsmusklene i form. Godt utviklede bekkenbunnsmuskler gjør at blodgjennomstrømmingen blir bedre, noe som gjør skjeden våtere, skjedeveggene mer blodfylte og klitoris mer følsom fordi blodtilførselen blir bedre.

 


© 2010 VagiFlex - Sexolog Gro Isachsen - Klinikk Sexologen
Personvern og betingelser for bruk