Les mer om sexolog Gro Isachsen Sexolog
Gro Isachsen


Bekkenbunnstrener


 
Til forsiden
 
Bestill
 
Om VagiFlex
VagiFlex bekkenbunnstrener
Vaginalt TreningsProgram
Historien bak VagiFlex
Treningsdagbok
 
Sammenligning av trenere og treningsmetoder
 
Bekkenbunnsmusklene
Trening av musklene
• For et bedre seksualliv
• For en trangere skjede
• Mot smerter i underlivet
• Før en fødsel
• Etter en fødsel
• Ved økt alder og overvekt
• Ved overfylt blære
• Mot urinlekkasje
 
Tips en bekjent
 
Du handler enkelt og sikkert med:
PayPal
Trening mot urinlekkasje (inkontinens)
Urinlekkasje fører til mange bekymringer og innskrenker handlefriheten – og gir dårligere seksualliv og livskvalitet generelt. En av fire kvinner vil oppleve inkontinens – det vil si at cirka 460.000 kvinner har dette problemet.

Hovedårsaken til urinlekkasje er svake bekkenbunnsmuskler. Kvinner som lekker må bruke bind eller bleier fordi de mister kontroll over urinblæra. For å unngå urinlekkasje gjennomgår mange kvinner operasjoner og mange må bruke medisiner. Svært mange av disse plagene kunne vært unngått ved å trene musklene i bekkenbunnen med VagiFlex skjedetrener. VagiFlex kan også brukes preventivt, for å unngå framtidig lekkasje.

Definisjonen av inkontinens er ufrivillig vannlating eller urinlekkasje.

Inkontinens klassifiseres etter alvorlighetsgrad:
Lett inkontinens - dråpelekkasje en til to ganger per måned
Moderat inkontinens - dråpelekkasje daglig
Alvorlig inkontinens - større lekkasje med mye urin minst én gang i uken


Det er tre former for inkontinens:

Stressinkontinens
Er bekkenbunnsmusklene for svake til å holde på urinen når du ler, hoster, nyser eller under fysisk anstrengelse, har du stressinkontinens. Stressinkontinens er den vanligste formen for urinlekkasje, og inntreffer når bekkenbunnsmuskulaturen har blitt svak. En av fire kvinner opplever stressinkontinens en eller flere ganger i løpet av livet. Denne formen for inkontinens er vanligst under og etter graviditet og hos kvinner over 40, men forekommer i alle aldersgrupper, også blant aktive idretsutøvere. Omlag 40 prosent av unge kvinner opplever det under idrett.

Vanligvis er det små mengde urin som kommer ved stressinkontinens. Stressinkontines rammer halvparten av de som sliter med inkontinens. Opptrening av svak bekkenbunnsmuskulatur skjer mest effektivt med VagiFlex skjedetrener.

Urgeinkontinens
Urge-inkontinens, eller overaktiv blære, har de som plutselig har behov for å tømme blæra. Ofte er toalettet for langt unna, og det går galt. Må du ofte på toalettet om natten og flere enn åtte ganger daglig, kan det være tegn på urge-inkontinens. Plagen behandles best med blæretrening kombinert med opptrening av bekkenbunnsmuskulatur. Blæretrening er et strukturert treningsprogram som gir gradvis økende tidsrom mellom vannlatingene. Opptrening av bekkenbunnsmuskulatur skjer mest effektivt med VagiFlex.

Ved urgeinkontinens er urinmengden som lekker moderat til store mengder. Urgeinkontinens rammer mellom 10 og 15 prosent av de med inkontinens.
Bekkenbunnstrening er mest effektivt i forhold til stressinkontinens, men har også hjulpet i tilfeller av urge-inkontinens.

Blandingsinkontinens
Mange kvinner har både urge og stressinkontinens. Ofte er sympotomene på en type mest fremtredende. Det er vanlig å starte behandlig av den formen for lekkasje som er mest plagsom. Blandingsinkontinens utgjør 35 til 50 prosent av alle inkontinenstilfellene.


Svake bekkenbunnsmuskler er den viktigste årsaken til inkontinens, eller urinlekkasje hos kvinner. 460 000 norske kvinner plages av inkontinens, som er en av de vanligste folkesykdommene. En av fire kvinner vil i løpet av livet få inkontinens som trenger behandling, enten som stress- eller blandingsinkontinens.

Alternativet til å trene opp styrken i bekkenbunnen vil for veldig mange være flere bleieskift daglig, med de store begrensninger det medfører. Cirka 2000 norske kvinner opereres for stressinkontinens hvert år. Bekkenbunnstrening gir bedre resultat mot inkontinens enn kirurgi, og er dessuten uten bivirkninger. Urininkontinens kan føre til inntil 40 prosent invaliditet, og fører ofte til arbeidsuførhet.

Økonomisk koster inkontinensplager det norske samfunnet hvert år mer enn 500 millioner kroner over trygdebudsjettet til bleier, bind og medikamenter. Da er ikke utgifter i forbindelse med kirurgiske inngrep, fysikalsk behandling, sykefravær og arbeidsuførhet tatt med. Den reelle kostnaden ligger nok nærmere en milliard kroner i året.


Undersøkelser har vist at 70 prosent av milde til moderate tilfeller blir bedre og helt kvitt plagene ved jevnlig og korrekt bekkenbunnstrening. Og husk – det er aldri for sent å begynne, og selv om du er i 70-80-årsalderen kan du forbedre dine symptomer.

Opptrening med VagiFlex hjelper for de aller fleste. En sterk og støttende bekkenbunnsmuskulatur forebygger inkontinens. VagiFlex er effektiv i både forebygging og behandling av inkontinens.

 


© 2010 VagiFlex - Sexolog Gro Isachsen - Klinikk Sexologen
Personvern og betingelser for bruk